· 

Renovació de la web

La campanya d'hivern està a punt de començar. Per això, durant els dies anteriors hem anat actualitzant la web de CatíMeteo per tal que pugueu fer un seguiment meteorològic 2.0

La novetat més important d'aquesta renovació és la pàgina de portada que ha sigut completament canviada. A partir d'ara el temps d'actualització es redueix a tan sols 10 segons. A més, utilitzant tècniques de programació avançades ja no serà necessari refrescar la pàgina com abans. Què aconseguirem amb això? Doncs que podrem seguir les dades de l'estació en directe i fins i tot traçar gràfiques en temps real de totes les variables possibles: temperatura, humitat, precipitació... Però Catí és poble de vent, és per això que les gràfiques més interessants i les que hem dedicat més temps en realitzar-les són les del vent. Podreu seguir les ratxes de vent, la velocitat del vent, la direcció... Finalment també hem afegit la imatge de la webcam. Així podem fer un seguiment meteorològic complet. L'antiga pàgina de portada, per qui la necessiti, es desplaça a Estació de Catí > Dades actuals.

 

APUNT: Els que ens han demanat on es troba ara el radar i el satèl·lit, es troben com sempre en Seguiment > Satèl·lit i radar

 

 

 

De la mateixa manera, la web de la webcam també ha patit una renovació. Primer de tot, s'ha renovat la càmera per una més moderna. La nova ens oferirà imatges en alta definició i amb un angle de visió molt superior a la seva predecessora. Ara a part de veure les imatges en temps real, podreu gaudir del timelapse diari que tant ens havíeu demanat any enrere. En aquest blog compartirem els vídeos dels timelapses més interessants perquè els puguem conservar. Fins i tot hem habilitat la possibilitat de fer comentaris de la webcam adjuntant si és necessari la imatge actual. Podem fer seguiment meteorològic en aquesta web.

Aquestes dues noves webs incorporen un petit comptador de visites actuals per poder veure quantes persones es troben veient la web simultàniament.

Un altre canvi important és la possibilitat de dibuixar gràfiques diàries de qualsevol dia des de principis de 2013. Totes les variables possibles amb una res solució temporal de tan sols de 2 minuts. És una de les novetats més importants que poques webs meteorològiques es poden permetre. Si voleu accedir a donar un cop d'ull, l'enllaç és el següent: Gràfiques diàries.

També hi ha la possibilitat de fer resums meteorològics mensuals i anual com abans però a causa del canvi de programa de l'estació, els hem separat en dues seccions. Els antics continuaran en la web (des de 2008 fins a 2017). I els nous els trobareu en l'enllaç: Resums meteorològics. Aquests resums comencen a partir de 2013. La novetat és que, a part que hem remodelat la web i les gràfiques, ara podreu fer també resums diaris. Una altra opció de síntesi de dades que poques webs meteorològiques tenen.

 

 

 

Finalment la web de la previsió meteorològica ha sigut modificada per tal de donar-li sentit dintre d'una web dedicada a les dades d'una estació meteorològica i ara, a part del widget habitual, es traçaran gràfiques d'evolució de les diferents variables meteorològiques junt a les dades registrades per la pròpia estació: temperatura, humitat, sensació tèrmica, ratxes de vent... També podreu veure gràfiques amb la cota de neu i la nuvolusitat. Enllaç aquí: Previsió

 

Ja per acabar, i a mode de curiositat, hem afegit un petit "assistent personal" en portada que al igual que Siri ens donarà un petit informe que anirà canviant segons les condicions meteorològiques i ens dirà entre altres coses les hores de sortida del Sol, la Lluna, les fases de la lluna, ens farà una previsió per a les pròximes hores, ens donarà avisos meteorològics o ens enfatitzarà les condicions meteorològiques més significatives del dia. 

 
Doncs tots aquests són els canvis que hem fet a la web durant els dies passats que situen la web de CatíMeteo a l'avantguarda de les pàgines de seguiment meteorològic. Esperem que els gaudiu i com sempre podeu posar els vostres comentaris, suggeriments... Tots seran benvinguts. BON SEGUIMENT I QUE ARRIBO EL FRED!

Escribir comentario

Comentarios: 0